Official Highsierra Facebook page Official Highsierra Twitter channel Official Highsierra Instagram channel Official Highsierra Pinterest channel Official Highsierra YouTube channel
Adventure this way

  Terms & Conditions

  Üdvözöljük

  Örömmel üdvözöljük a High Sierra weboldalán, mely a High Sierra márka hivatalos webshopja (a továbbiakban „Weboldal”).

  Az itt közölt feltételeket, kérjük, figyelmesen olvassa el. Eltéro kikötés hiányában, a High Sierra és a Felhasználók közötti jogviszonyra kizárólag a jelen Feltételeket kell irányadónak tekinteni, feltételezve, hogy azokat a Felhasználó elolvasta és elfogadta. Ha a Feltételekkel teljes egészében nem ért egyet, kérjük, ne használja a Weboldalt.

  Ha a Weboldal szolgáltatásait igénybe veszi vagy termékeit megvásárolja, az egyes szolgáltatásokkal vagy termékekkel kapcsolatban idorol-idore kiegészíto útmutatókat, szabályokat és eljárásokat közölhetünk, melyek a Weboldal elválaszthatatlan részét képezik, és annak Ön általi használatára alkalmazandók.

  A High Sierra jogosult a Feltételeket - a változás Weboldalra kihelyezésével - bármikor módosítani. Ha a Weboldalt a változás kihelyezése után használja, az a módosított feltétel elfogadását jelenti.

  A jelen Feltételeknél alkalmazott meghatározások jelentését a 18. pont tartalmazza.

  1. Azonosítás

   A SAMSONITE-HUNGÁRIA Borönd Kft. a Weboldalon bemutatott termékek eladója. A SAMSONITE-HUNGÁRIA Borönd Kft. székhelye: 7100 Szekszárd, Keselyusi út 5., Magyarország.

  2. A tartalom pontossága

   A High Sierra minden tole telhetot megtesz a Weboldalon közölt adatok és információk frissítése érdekében. Azonban nem garantálható, hogy a Weboldal teljesen hibamentes legyen. A Weboldalon közzétett információk és egyéb anyagok tartalmazhatnak pontatlan adatokat vagy tipográfiai hibákat. A termékek súly-, méret- és mennyiségi adatai csak hozzávetolegesek. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a termékinformációk pontosak legyenek és a termékek színét valósághuen mutassuk be. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy az Ön monitorán a kiválasztott termék színe valósághuen jelenik-e meg. A Weboldalon közölt információk idoközönként, külön értesítés nélkül módosításra kerülnek. A High Sierra fenntartja a jogot, hogy a Weboldal tartalmát bármikor, saját belátása szerint megváltoztassa. A High Sierra nem szavatolja a Weboldal funkcióinak, valamint a kihelyezett anyagoknak és tartalmaknak megszakítás- vagy hibamentességét, továbbá a hibák kiküszöbölését, valamint a Weboldal és az azt kiszolgáló szerver vírusmentességét, illetve egyéb káros komponensektol való mentességét. A High Sierra nem felel a Weboldal használatáért, beleértve, de nem kizárólag annak tartalmát és esetleges hibáit.
   Kézipoggyászra vonatkozó korlátozások: bár arra törekszünk, hogy a kézipoggyászként használható termékeink megfeleljenek a mindenkori légiforgalmi korlátozásoknak, nem vállalunk felelosséget abban az esetben, ha valamelyik légitársaság eltéro check-in standardokat alkalmaz, illetve ha a légitársaságok vagy repüloterek módosítják a korlátozó eloírásaikat.

  3. Árak

   A megrendelt termék ára a megrendelés leadása idopontjában a Weboldalon feltüntetett ár, amelyet a rendelés vételét igazoló e-mailben igazolunk vissza. Minden árat HUF-ban adunk meg, mely tartalmazza az ÁFÁ-t, de nem tartalmazza a szállítási költséget.

   Ha a megrendelt termék ára vagy a szállítási költség hibásan lett megadva, a leheto leghamarabb értesítjük Önt, felajánlva a rendelés helyes áron történo megerosítésének, illetve a rendelés törlésének lehetoségét. Ha törli a megrendelést, visszatérítjük vagy jóváírjuk azt az összeget, amellyel termékvásárlás címén megterheltük hitelkártyáját.

  4. Online rendelés

   Rendelést akkor adhat le, ha a 18. életévét betöltötte. A rendelés menete a következo:
   • A megvásárolni kívánt termékeket tegye a kosárba;
   • Válassza ki a szállítás módját;
   • Írja be a szállítási címet;
   • Írja be a számlázási címet a fizetési adatokkal együtt;
   • Válaszoljon a Feltételek elfogadására vonatkozó kérdésre;
   • A rendelés küldése elott lehetosége van átnézni a kiválasztott termékeket, valamint ellenorizni a rendelés teljes árát (végösszegét), beleértve a szállítási költséget.

   A rendelés elküldése után e-mailben igazoljuk a rendelés vételét.
   Hitelkártyás fizetés esetén e-mailben közöljük a fizetés státuszát.
   Az árufeladást követoen szállítási értesítést küldünk Önnek („Szállítási Értesítés E-mail”). A rendelés teljesítése attól függ, hogy a megrendelt termék rendelkezésre áll-e a feladás idopontjában.
   Fenntartjuk a jogot, hogy a rendelését bármely okból töröljük.

  5. Fizetés

   Az általunk elfogadott fizetési módozatokat megtalálja a Weboldalon. A fizetést HUF-ban kell teljesíteni. Linkeljen a Weboldalra kihelyezett Adatvédelmi Szabályzatunkra, ahol további információt talál egyebek mellett az internetes csalással és a biztonságos fizetéssel kapcsolatban.

   A High Sierra a vételár és szállítási költség teljes összegének megfizetéséig fenntartja az eladott áru feletti tulajdonjogát.
   Jóllehet a High Sierra az eladó, a fizetést az Frucon² bankszámlájára kell teljesíteni – a részletes adatokat a Weboldal fizetésre vonatkozó oldalain találja meg.

  6. Adásvételi szerzodés

   Adásvételi szerzodés mindaddig nem jön létre Ön és a High Sierra között, amíg a High Sierra a megrendelt terméket Ön részére fel nem adja. A Weboldalon közölt minden információ csupán ügyleti felhívásnak – és nem pedig ajánlatnak vagy egyoldalú szerzodésnek - tekintheto. Az Ön által leadott rendelés kötelezo vételi ajánlatnak minosül.
   Részünkrol az eladás akkor kötelezo érvényu, amikor az áru feladását az Ön részére a Szállítási Értesítés E-mail formájában igazoltuk.

   A High Sierra fenntartja a jogot, hogy a rendelést – részben vagy egészében – az alábbi esetekben elutasítsa:

   • Ha a termék nem áll rendelkezésre;
   • Ha az Ön által megadott számlázási adatok nem pontosak vagy nem igazolhatók;
   • Ha a rendelése fennakad a biztonsági rendszerben a szokatlansága vagy csalás gyanúja miatt;
   • Ha a bankátutalással történo fizetés nem folyt be idoben;
   • Ha okunk van feltételezni, hogy Ön még nem töltötte be a 18. életévét;
   • Ha az árajánlat hibás volt;
   • Ha a szállítást nem tudtuk teljesíteni az Ön által megadott címen;
   • Vis maior esetén.
  7. Szállítási korlátozások – rendeltetési ország

   • Postafiókcímet vagy katonai postacímet (APO) szállítási címként nem fogadunk el.
   • Szállításokat hétfotol péntekig teljesítünk, munkaszüneti nap kivételével.
   • A Weboldalunkon (http://www.highsierra.hu) keresztül Magyarországon szállítunk termékeket.
  8. Szállítás

   Minden tolünk telhetot megteszünk, hogy a megrendelt termékeket a rendelésigazolásban feltüntetett idokereten belül leszállítsuk a Felhasználónak. Az így közölt idokeret csak hozzávetoleges, az nem tekintheto garantált határidonek, és arra nem lehet biztonsággal számítani. A hibásan közölt szállítási cím miatti felelosség a Felhasználót terheli, az külön költséget vonhat maga után, melyet a Felhasználónak kell megtérítenie.

   Minden árut a High Sierra ad fel. Ha a megrendelt terméket a High Sierra az eloírt idokereten belül nem szállítja le, kérjük, jelezze vevoszolgálatunknak a customer.care@highsierra.com címen, hivatkozással az ügyfélszámra vagy rendelésszámra. Ha bármely megrendelt tételt a Szállítási Értesítés E-mail keltét követo 30 nap elteltével nem kapja meg, jogosult törölni a rendelést és visszakövetelni a teljes ellenértéket.

   Minden szállítást futár-szakszolgálattal teljesítünk. Minden esetben kérjük, hogy valaki az aláírásával igazolja a kézbesített küldemény átvételét. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a kézbesített küldeményt a szállítási címen tartózkodó más személy is átveheti, ha betöltötte 18. életévét. Ha a kézbesítés idopontjában senki nem tartózkodik a megadott címen, kérjük, lépjen kapcsolatba a futárszolgálattal újabb szállítási idopont egyeztetése céljából.

  9. Hibás termék vagy téves szállítás

   Az áru leszállításakor, kérjük, ellenorizze, hogy nem sérült-e a csomagolás. Ha azt állapítja meg, hogy a termék sérült vagy nem felel meg a rendelésnek, a szállítójegyen ne igazolja az áru átvételét, hanem egyértelmuen tüntesse fel a sérülés jellegét és/vagy a rendeléstol való eltérést. A szállítás idopontját követo 24 órán belül írásban, e-mailben jelezze a problémát a vevoszolgálatnak customer.care@highsierra.com. Gyári hiba vagy téves szállítás esetén a High Sierra viseli az áru visszaszállításának minden költségét.

  10. Távértékesítés – a visszalépés joga

   A szállítás idopontjától számított 14 naptári napon belül bármikor jogosult a vevo értesíteni a szállítót, hogy élni kíván a visszalépés jogával, indoklás nélkül, valamint bírságfizetési kötelezettség nélkül. A visszalépés joga nem áll fenn személyre szabott tételeknél.
   A visszalépés jogát a használatba nem vett termék a High Sierra részére történo visszaküldésével gyakorolhatja.
   Ebben az esetben az alábbi eljárást kövesse:

   1. lépés:   Értesítse írásban a vevoszolgálatot a customer.care@highsierra.com címen, a rendelésszám megadásával. A visszaszállításra vonatkozó utasításokat e-mailben közöljük. A visszaszállítás költségét Önnek kell viselnie, a költséget az utasítást tartalmazó e-mailben közöljük.

   2. lépés:   Csomagolja be a terméket (csak sértetlen és nem használt termék küldheto vissza az eredeti csomagolásban, az eredeti címkékkel, a kiegészítokkel, a használati utasítással és a garanciafüzettel együtt). Az eredeti csomagolás megvédi az árut szállítás közben.

   3. lépés:   Nyomtassa ki és ragassza a csomagolásra a visszáru-címkét. A visszáru-címkén fel lesz tüntetve minden szükséges adat (az Ön adatai, a mi szállítási címünk, a futár neve).

   4. lépés:   Jelezze, ha a 3. lépést követoen bármilyen kérdése van. Ha nincs kérdése, 7 napon belül szállíttassa vissza az árut.

   5. lépés:   Amennyiben az áru jó állapotban érkezik meg, 14 napon belül visszatérítjük annak ellenértékét. Hiányos vagy sérült árut nem veszünk vissza, ennek tényét írásban közöljük.

   Csak a Weboldalról online vásárolt áru küldheto vissza. Más esetben, ha vissza akarja küldeni az árut, forduljon ahhoz az üzlethez, ahol a terméket megvásárolta.

  11. Felelosségkorlátozás

   A jelen Feltételek nem érintik az Ön törvényes jogait. Nem vállalunk felelosséget olyan károkért (beleértve többek között az elmaradt hasznot vagy a használhatatlanságot), amelyek a Weboldalunk Ön általi használatából, illetve a Weboldalhoz, annak tartalmához vagy egy másik weboldal linkjéhez való hozzáférés késedelmébol vagy sikertelenségébol erednek, legyen az szerzodéses jogviszonyból eredo vagy szerzodésen kívül (pl. gondatlanságból) vagy egyéb módon okozott kár, kivéve a gondatlanságunkból vagy szándékos mulasztásunkból okozott személyi sérülés vagy haláleset.

   Nem vállalunk felelosséget Önnel szemben valamely nyilatkozat (a csalárd módon tett nyilatkozat kivételével), közjogi kötelezettség vagy az adásvételi szerzodés bármely kifejezett vagy hallgatólagos feltétele alapján:

   (a) a felek által az adásvételi szerzodés létrejöttekor elore nem látható esetleges károkért, melyek a termékek szállításával vagy a kapcsolódó szolgáltatással vagy a termék Ön általi használatával kapcsolatban merülhetnek fel;
   (b) az olyan károkért, melyek nem a részünkrol esetleg elkövetett szerzodésszegésre vezethetok vissza;
   (c) az üzleti vagy kereskedelmi károkért.

   Az adásvételi szerzodéssel kapcsolatos teljes felelosségünk nem haladhatja meg az érintett termék vételárának összegét.

  12. Garancia

   (a) Jogi garancia:
   A vevok jogi garanciára jogosultak. A garancia arra az esetre vonatkozik, ha az áru a szállítás idopontjában nem felel meg a minoségi követelményeknek. Az eladó vállalja, hogy a hibás terméket (vagy alkatrészt) költségmentesen kicseréli vagy kijavítja. Az eladó fenntartja a jogot, hogy a terméket kicserélje, ha a javítási költség aránytalanul magas lenne, vagy ha a javítás nem lehetséges. A vevonek kell bizonyítania, hogy a szállítást követo 6 hónapon túl jelentkezo hiba már a szállítás idopontjában is fennállt.

   (b) Kereskedelmi garancia:
   A High Sierra bizonyos termékekre kiegészíto kereskedelmi garanciát is felajánl. E garanciára vonatkozó részletes információt a garanciakártyán és/vagy a Weboldalon talál.

  13. Kérdések, panaszok, észrevételek, vevoszolgálat

   Ha kérdése van a Weboldallal kapcsolatban, vagy ha technikai probléma merül fel a Weboldalon szereplo információkhoz való hozzáféréssel kapcsolatban, kérjük, e-mailben jelezze a vevoszolgálatnak (customer.care@highsierra.com).

  14. Felhasználási korlátozások, szellemi tulajdonhoz fuzodo jogok

   A Weboldalon használt márkanevek, termékelnevezések és termékcímek a High Sierra, illetve harmadik fél jogosultak védjegyei és márkanevei. Ön nem használhatja és nem sokszorosíthatja ezeket a védjegyeket és márkaneveket, mert az a High Sierra és harmadik fél jogosultak jogait sértené. A Weboldal formája, az ott megjelent szövegek, dokumentumok, filmek, szolgáltatások, azok kiválasztása és elrendezése, valamint a Weboldalra kihelyezett egyéb anyagok a High Sierra vagy beszállítói szerzoi jogi védelme alatt állnak. Ön csak a Weboldal azon részleteit másolhatja elektronikusan és nyomtathatja ki, amelyek a rendelés leadásához, illetve a Weboldal vásárlási helyként való használatához szükségesek. A Weboldalra kihelyezett információkat és anyagokat egyéb célra nem használhatja fel, azaz nem sokszorosíthatja, nem módosíthatja, nem terjesztheti és nem publikálhatja. Ha a Weboldalról anyagokat és információkat kíván felhasználni, kérnie kell a High Sierra elozetes írásos jóváhagyását.

  15. A Weboldallal kapcsolatban Ön által adott információk és ötletek felhasználása

   Abban az esetben, ha Ön bocsát a High Sierra rendelkezésére vagy helyez ki a Weboldalon a Weboldallal, annak muködésével vagy a High Sierra üzletvitelével kapcsolatos anyagokat, információkat, ötleteket vagy észrevételeket, a High Sierra fenntartja a jogot, hogy – ellenszolgáltatás vagy jóváírás nélkül - saját belátása szerint használja fel az ilyen anyagokat, információkat, ötleteket vagy észrevételeket. Ön ezennel nem kizárólagos, idoben és térben korlátlan, jogdíjmentes engedélyt ad a High Sierra-nak az ilyen anyagok és információk – részleges vagy teljes - felhasználására és közzétételére. A High Sierra az olyan információt, amely alapján az Ön személye azonosítható (pl. neve, címe, TB száma, telefonszáma), a Weboldalra érvényes Adatvédelmi Szabályzat eloírásai szerint használhatja fel (lásd alább).

  16. Új termékekkel, sajátosságokkal vagy eljárásokkal kapcsolatban Ön által adott ötletek, javaslatok felhasználása

   (a) Semmilyen elküldött anyag nem létesít bizalmi viszonyt, és semmiképpen sem hozza High Sierra-ot olyan helyzetbe, mintha az elküldött anyagot bizalmi alapon kapta volna, és High Sierra nem vállal kötelezettséget arra, hogy az ilyen anyagot bizalmasan kezeli.

   (b) A High Sierra-nak jogában áll a neki átadott bármely anyagot megorizni, arról másolatokat készíteni, és azt a nyilvántartásában orizni.

   (c) Az elküldött anyag átvételével vagy vizsgálatával a High Sierra – sem kifejezetten, sem hallgatólagosan – semmilyen kötelezettséget nem vállal, hacsak nem jön létre írásos megállapodás a High Sierra és az Ön aláírásával, mely esetben a High Sierra kötelezettségei csak és kizárólag az írásos megállapodásban rögzítettek szerint állnak fenn.

  17. Adatvédelmi Szabályzat

   Az Ön személyiségi jogait nagyon fontosnak tartjuk, ezért biztosak akarunk lenni abban, hogy Ön tisztában van vele és egyetért azzal a móddal, ahogyan felhasználhatjuk a személyes adatait. Az Adatvédelmi Szabályzatunkat a http://www.highsierra.hu weboldalon találja meg. A rendelés online leadásával Ön hozzájárul a személyes adatai gyujtéséhez, felhasználásához és átadásához az Adatvédelmi Szabályzatban foglalt feltételek szerint.

  18. Meghatározások

   A jelen Feltételek alkalmazásában – eltéro rendelkezés hiányában - az alábbi kifejezések jelentéstartalma a következo:

   • Feltételek: a jelen feltételek a kiegészítésekkel és frissítésekkel együtt.
   • Rendelés: a Feltételek 4. pontjában leírt rendelési eljárás eredménye.
   • Frucon²: Frucon², egy a belga törvények szerint bejegyzett nyilvános korlátolt felelosségu társaság (székhelye: 8800 Roeselare (Belgium), Schellebellestraat 8, cégjegyzékszáma: Kortrijk 0806.661.106); Frucon² felel a Weboldal funkcióinak technikai támogatásáért.
   • Felhasználó: az a személy, aki belép a Weboldal címére vagy egy linket követve látogat a Weboldalra, és azt tájékozódás vagy rendelés céljából használja.
   • High Sierra: SAMSONITE-HUNGÁRIA Borönd Kft., 7100 Szekszárd, Keselyusi út 5., Magyarország
    A szellemi tulajdonjogok tekintetében „High Sierra” jelenti Samsonite IP Holdings Sàrl-t (székhelye: 13-15 Avenue de la Liberté, L-1931 Luxembourg, cégjegyzékszáma: B147735).
   • Weboldal: http://www.highsierra.hu címen szereplo honlapok együttese.
  19. Irányadó jog

   A jelen Feltételek érvényességével, értelmezésével és/vagy végrehajtásával kapcsolatos jogvita esetén a magyar jogot és az illetékes magyar bíróság döntését kell irányadónak tekinteni. E klauzula nem érinti az Ön törvényes jogait. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Weboldal használatával kapcsolatos jogvita esetén az elektronikus bizonyítékok (pl. e-mailek, biztonsági másolatok, stb.) érvényes bizonyítéknak minosülnek.

   Ha a Feltételek valamelyike érvénytelenné válik vagy nem alkalmazható, a többi feltétel továbbra is érvényben marad, és az érvénytelenné nyilvánított feltétel a jogszabályok keretein belül marad alkalmazható.

  20. A megállapodás teljessége

   A jelen Feltételek érvénytelenítenek a Felhasználóval szemben alkalmazott minden korábbi feltételt.

   Ha bármilyen kérdése, megjegyzése vagy technikai észrevétele van a Weboldallal kapcsolatban, kérjük, forduljon a vevoszolgálathoz: e-mail: customer.care@highsierra.com, telefon: +32 51 280 840, fax: +32 51 696 837.

   A jelen Feltételek utolsó frissítése: 2013.01.10.